آزمایشگاه محیط زیست از جمله مراجع مورد اعتماد سازمان محیط زیست است. این سازمان اندازهگیری آلایندههایی که توسط صنایع مختلف به وجود میآیند را به این مراکز سپرده است. همانطور که میدانید آلایندههای مختلف میتوانند توسط صنایع تولید و منجر به آلودگی خاک، آب، پساب و هوا شوند. پارامترهایی که باید بر اساس استانداردهای موجود بررسی شوند توسط سازمان اعلام میگردد.
اهمیت فعالیت آزمایشگاه محیط زیست
بر اساس استاندارد ایزو 14001 یا همان استاندارد مدیریت محیط زیست، کلیه صنایع باید بر اساس استانداردهای جهانی، جهت حفظ محیط زیست و پایداری آن فعالیت کنند. بر این اساس سازمان محیط زیست همه صنایع دولتی و خصوصی را موظف کرده است تا میزان آلایندههای خود را نمونهبرداری و برای پایش مستمر در اختیار آزمایشگاه محیط زیست قرار دهند.
این کار به کاهش آثار مخرب بر اکوسیستم کره زمین کمک میکند. همچنین انجام این کار منجر به شناسایی صنایع آلاینده میشود. بر اساس قانون، صنایع آلاینده به صورت سالیانه توسط اداره محیط زیست به اداره دارایی معرفی میشوند و مجبور به پرداخت جریمه آلایندگی خواهند بود. این مبلغ معادل 1 درصد از کل فروش آنها در طی یک سال خواهد بود.
حوزه خدمات آزمایشگاه های محیط زیست
بر اساس اصل 44 قانون اساسی، قانون مدیریت خدمات کشوری و برنامه چهارم توسعه، آزمایشگاه محیط زیست با فعالیت در بخش خصوصی یا دولتی به سنجش پارامترهای مورد نظر سازمان محیط زیست بر اساس ضوابط و مقررات موجود میپردازد. همانطور که اشاره شد خدمات این آزمایشگاهها شامل انجام کلیه تستها و پایشها در حوزه آب، پساب، خاک و هوا میباشد.
صنایع موظف هستند بر اساس طرح خوداظهاری محیط زیست به یک آزمایشگاه محیط زیست معتمد مراجعه و از آنها درخواست پایش کنند. در مقابل، آزمایشگاه محیط زیست موظف است بدون تعیین زمان نمونهبرداری به صنایع مورد نظر مراجعه کرده و از آلایندههای آن ها نمونهبرداری کند. این تاریخ تنها باید ده روز قبل به اداره کل محیط زیست اعلام شود.
آزمایشگاه محیط زیست پس از طی این مرحله باید ظرف مدت 20 روز نتایج به دست آمده را به اداره حفاظت محیط زیست استان مربوطه تحویل دهد. پس از این مرحله، گزارشات پایش توسط اداره کل محیط زیست ریافت، کنترل و برای انجام کارهای قانونی در اختیار مراجع مربوطه قرار داده میشود.
بخشی از خدمات آزمایشگاه محیط زیست
همانطور که اشاره شد خدمات آزمایشگاههای محیط زیست در حوزه آب، خاک، پساب و هوا میباشد. آزمایشگاه محیط زیست باید آب و پساب های صنعتی را از نظر شیمیایی، فیزیکی و میکروبی مورد بررسی قرار دهد. این کار تنها در آزمایشگاههایی که تجهیزات مورد نیاز را دارند انجام میشود.
علاوه بر این به منظور کنترل میزان آلودگی هوا نیز واحدهای صنعتی مربوطه موظف هستند میزان گازها و ذرات خروجی از دودکشهای خود را مورد پایش قرار دهند. این طرح به کنترل آلایندهها در هوا و افزایش سطح سلامت عمومی کمک بسیاری میکند.
پارامترهایی که در این حوزه باید مورد بررسی قرار گیرند توسط سازمان محیط زیست تعیین میشود. این پارامترها معمولاً شامل سرعت، رطوبت و غلظت گاز در شرایط خشک و تر میباشد. علاوه بر این میزان عناصری همچون co, co2, No, No2, H2s و فلزات سنگین نیز اندازهگیری میشود.
از دیگر پارامترهایی که آزمایشگاه محیط زیست مورد پایش قرار میدهد ارزیابی میزان عناصر موجود در خاک است. نمونه خاک صنایع مختلف از نظر تغذیه، میزان شوری، آنیونها و کاتیونهای موجود در آنها مورد ارزیابی قرار میگیرد. همچنین کلیه پسابها از جمله پسابهای صنایع نساجی و چرمسازی از نظر وجود میکروبهای توتال کلیفرم و فکال کلیفرم بررسی میشوند.
شرکت محیط آسایش البرز
شرکت محیط آسایش البرز دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان محیط زیست، فعالیت خود را از سال ۱۳۹۳در حوزههای بهداشت محیط و محیط زیست همراه با نیروهای متخصص بر پایه دانش و استفاده از روشهای نوین، آغاز نموده است.
این شرکت از جمله شرکتهای دانش محور است که در راستای حفظ بهداشت، سلامت عمومی و محیط زیست جهت ارتقا و بهبود شاخصهای بهداشتی و زیستمحیطی همواره در تلاش میباشد.
نظر خود را بنویسید
ایمیل شما نمایش داده نمی شود
لطفا ایمیل را صحیح وارد نمایید